Общество | 7 Декабря, 2023

В енергосистемі України знову виник дефіцит

Свежие новости: В енергосистемі України знову виник дефіцит

В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії, що спричинило дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомило «Укренерго» у четвер, 7 грудня.

«Сьогодні похолодання збільшило споживання. Це спричинило виникнення дефіциту в енергосистемі. З 11:00 до 19:00 для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що сьогодні температура є нижчою за прогнозовану, тому вже з ранку споживання перевищує прогнозоване на 2,7%. Це еквівалентно роботі двох додаткових блоків теплових електростанцій.

«Але на електростанціях немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через хмарність по всій країні», - зазначили енергетики.

Водночас ліміти споживання електроенергії не вводилися, графіки відключень не вводилися і не прогнозуються.

Також повідомляється, що сьогодні через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 408 населених пунктів. Через обстріл є нові пошкодження у мережах обленерго у Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости