Культура | Вознесенск, 25 Февраля, 2020

В дитячий бібліотеці відбувся суботній «Сімейний Weekеnd» «КолоДій – приєднуйся і дій!»

Свежие новости: В дитячий бібліотеці відбувся суботній «Сімейний Weekеnd» «КолоДій – приєднуйся і дій!»

Масниця прийшла у кожну нашу родину з 24 лютого. Діти та батьки, користувачі бібліотек міста, зустріли її в дитячий бібліотеці разом!

Масниця чи Колодій? Млинці чи вареники?

Як святкувати кожен день цього веселого тижня? Що таке Сирний тиждень та «Бабське свято», "народження Колодки", та яке це мало значення в житті селянина? Відповіді на ці питання діти та батьки отримали під час сімейних зустрічей в дитячий бібліотеці "КолоДій - приєднуйся і дій!"

Розповідь про звичаї наших предків, участь у майстер-класі з виготовлення сонечка - млинця, обговорювання рецептів, що передаються в родині від бабусі до онучки, чаювання з млинцями за різноманітними рецептами від присутніх на зустрічі матусь - все це створило в цей день в бібліотеці справжній родинний затишок!

Конкурси з ліплення вареників та пошуку щастя, малювання млинців «на швидкість», жартівливі загадки, рецепти млинців з відсутнім інгредієнтом, який потрібно було вгадати створили чудовий настрій на цілий тиждень!

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Також присутні ознайомилися з книгами від нових надходжень до бібліотеки, де можна було прочитати цікаві факти про старовинне свято Колодія, або Масницю, та традиції його святкування саме в Україні! Приємним моментом для бібліотекарів став подарунок від родини Гульченко Михайла – власноруч виконана робота з природного матеріалу.

Завершилася зустріч млинцями, різноманітними смаколиками, які приготували батьки та бібліотекарі, і головне, що вистачило всім!

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости