Политика | 17 Апреля, 2023

В Британії почали розслідування стосовно прем’єр-міністра Сунака, який приховав конфлікт інтересів

Свежие новости: В Британії почали розслідування стосовно прем’єр-міністра Сунака, який приховав конфлікт інтересів

В Британії парламент розпочав розслідування стосовно прем’єр-міністра Ріші Сунака щодо можливого порушення правил, пов’язаних із декларацією. Сунак підозрюється в зв’язках з компанією з догляду за дітьми, інвестором якої є його дружина.

Комісар Деніел Грінберг відкрив розслідування щодо прем'єр-міністра 13 квітня. Дружина Сунака, Акшата Мурті, вказана як акціонер Koru Kids, яка входить до шести приватних постачальників дитячих установ. Ці компанії отримають вигоду від пілотної схеми, запропонованої в бюджеті минулого місяця.

Сунак 28 березня не згадав про зацікавленість своєї дружини, коли говорив про зміни в системі догляду за дітьми перед комітетом зі зв’язків. Депутат від Лейбористської партії Кетрін Маккіннелл запитала його, чи є у нього щось для декларування (чи є конфлікт інтересів – ПН). Сунак відповів “ні”.

Пізніше з’ясувалося, що керівники компанії відвідали прийом на Даунінг-стріт (офіс прем’єр-міністра) через кілька годин після виступу Сунака в комітеті. Сунак не вказує пакет акцій своєї дружини у своєму реєстрі інтересів. На Даунінг-стріт стверджували, що в цьому немає необхідності, оскільки Сунак вказав це в окремому реєстрі міністерських інтересів. Однак його ще не опубліковано.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты