Политика | 16 Августа, 2022

Українські воїни відігнали окупантів на Південнобузькому напрямі, - Генштаб

Свежие новости: Українські воїни відігнали окупантів на Південнобузькому напрямі, - Генштаб

На Сіверському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли неподалік Кам'янської Слободи на Чернігівщині, а також Ходиного та Зварювального Сумської області. Продовжуються розвідпольти БПЛА супротивника.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у вівторок, 18 серпня.

На Харківському напрямку ворог чинив вогняну поразку в районах населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Дуванка, Дементіївка, Розплідник, Російська та Черкаська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Верхній Салтів, Мосьпанове, Іванівка, Коробочкіне та Чепіль.

Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова, Гусарівки та Соснівки. Зафіксовано дистанційне мінування місцевості неподалік Перемоги та Українки.

На Слов'янському напрямку противник задіяв танки, ствольну та реактивну артилерію для вогневого впливу поблизу Грушувахи, Краснопілля, Вернопілля, Рідного, Мазанівки та Долини.

У районах населених пунктів Нова Дмитрівка та Дубровно російські окупанти застосували боєприпаси запальної дії.

Неподалік Мазанівки противник намагався вести наступальний бій, успіху не мав, відійшов.

На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на веденні активних наступальних та штурмових дій на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріл зі стовбурної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Верхньокам'янське, Григорівка, Переїзне та Роздолівка. Біля Івано-Дар'євки, за підтримки авіації, супротивник вів безуспішні штурмові дії. Зазнав втрат і відступив.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах Костянтинівки, Соледара, Шумов, Яківлівки та Майорська. Також ворог завдав авіаудари неподалік Яківлівки і Соледара. Намагався вести розвідку боєм у Вершини, після вогневої поразки – втік. Наступальні та штурмові дії окупантів у районах Соледара, Зайцева, Майорська завершилися втратами та відходом.

На Авдіївському напрямку противник, окрім обстрілів неподалік Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитувального, Новокалинового та Новобахмутівки, завдав авіаудару біля Мар'їнки. Вів наступ у районі Невельського, бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Володимирівки, Новоукраїнки, Павлівки, Вугледара, Новосілки, Чарівного, Времівки, Кам'янського, Дорожнянки та Новополя.

Ворог завдав авіаційних ударів біля Новоандріївки, Павлівки та Полтавки. Веде наступ неподалік Новомихайлівки, бойові дії продовжуються.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля супротивника зосереджуються на недопущенні просування наших військ та веденні повітряної розвідки БПЛА.

Ворог продовжує обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Прибузьке, Шевченка, Киселівка, Благодатне, Широке, Кобзарці, Андріївка, Добрянка, Осокорівка, Потьомкіне, Трудолюбівка.

Завдав авіаційних ударів у районах Посад-Покровського, Білого Криниці та Лозового. Недолуга спроба наступального бою поблизу Новогригорівки завершилася для окупантів значними втратами та втечею.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты