Криминал | Николаев, 8 Июля, 2023

Українські переселенці незаконно отримали майже 900 мільйонів гривень допомоги від держави

Свежие новости: Українські переселенці незаконно отримали майже 900 мільйонів гривень допомоги від держави

Аудитори Рахункової палати підрахували, що українські переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 мільйона гривень.

Про це повідомляє Рахункова палата.

Зазначається, що у серпні 2022 року Мінсоцполітики і Держприкордонслужба обмінялися інформацією щодо переселенців, які перетинали державний кордон. Йдеться про осіб, які оформили допомогу на проживання. З’ясувалося, що понад 151 тисяча переселенців перетнули кордон і не повернулись, із них 94 тисячі і далі отримували виплати.

З'ясувалося, що переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 мільйона гривень. На ці кошти можна було б придбати 5 "Байрактарів" або 610 дронів-камікадзе для ЗСУ. Також наразі невідомо, чи припинили виплати таким ВПО.

"Перевірити фактичне місцезнаходження переселенців, особливо тих, хто оформив статус ВПО через Дію, доволі складно. Це питання загострилося у січні 2023 року, коли контроль Нацсоцслужби за місцем проживання переселенців обмежили", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, у Дніпрі переселенець К. оформив на себе і двох дітей допомогу на проживання, яку виплачували з березня по грудень 2022 року. Пізніше його дружина повідомила, що весь цей час діти були із нею в Грузії. А чоловік отримав 60 тисяч гривень допомоги, надавши недостовірні дані.

Відомі й інші випадки. Також, у Дніпрі і чоловік, і дружина упродовж 7 місяців отримували допомогу за свою малолітню дитину.

 

А в Києві чоловік, який у 2021 році переселився із Горлівки і не відповідав вимогам для виплат, скористався недоліками у законодавстві. Після повномасштабного вторгнення рф він переїхав із Подільського до Дарницького району й оформив допомогу на проживання, яку отримує і досі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости