Общество | 26 Октября, 2023

Українець увійшов до числа 10 найкращих вчителів у світі

Свежие новости: Українець увійшов до числа 10 найкращих вчителів у світі

Премія Global Teacher Prize оголосила топ-10 найкращих вчителів світу. Вперше в історії премії до першої десятки потрапив український вчитель Артур Пройдаков.

Вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков у 2021 році став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine, яка щороку відзначає вчителів-змінотворців.

Зараз фіналістів оголосив британський актор Стівен Фрай. Крім Артура Пройдакова з України, до топ-10 увійшли вчителі з Канади, Індії, Гани, Чилі, ПАР, США, Франції, Великої Британії і Пакистану.

Артур Пройдаков народився в місті Кадіївка (наразі це окупована частина Луганської області). У листопаді 2014 року був змушений покинути дім через війну. Певний час працював на Сумщині в державній школі в місті Ромни, а потім – у школі Midgard у Києві.

Після повномасштабного вторгнення організував курси з української мови для переселенців, проводив уроки в рамках Всеукраїнського розкладу, розповідав у закордонних та українських медіа про агресію росії та значення вчительської роботи в умовах таких викликів. Автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн. Розвиває українську освіту як учитель в школі Mriy Diy, а також як виконавчий директор в освітній фундації MriyDiy. Крім того, є одним з експертів безоплатної освітньої онлайн-платформи iLearn від ГС Освіторія, яка допомагає випускникам готуватися до ЗНО/НМТ і вступати до омріяних вишів.

- Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї десятки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки їм я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити тільки найкраще у своїй діяльності. Попри все, - зазначає Артур Пройдаков.

Ім'я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада на церемонії нагородження Global Teacher Prize, яка відбудеться у межах 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Переможець премії отримає нагороду розміром 1 мільйон доларів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости