Политика | 21 Декабря, 2021

Українці хочуть нового прем’єра, найбільше - Юлію Тимошенко, – соціологія

Свежие новости: Українці хочуть нового прем’єра, найбільше - Юлію Тимошенко, – соціологія

Переважна більшість українців вважає, що країна перебуває у кризовому стані, а врятувати ситуацію допоможе повернення професіоналів до управління країною. Зокрема, вони хочуть оновлення Уряду та заміни Дениса Шмигаля на Юлію Тимошенко.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного 9-17 грудня 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).  

Відповідно до його результатів 66,3% опитаних оцінюють ситуацію в Україні як «кризову з деградацією і хаосом», а для виведення країни з такого стану, на думку 50,9% респондентів, потрібно змінити прем’єр-міністра.

«Серед респондентів, які вважають стан кризовим і таким, що потребує заміни прем’єра, 20,7% вважають, що з колишніх голів Уряду найкраще впорається із виведенням України із кризи Юлія Тимошенко», – йдеться у звіті КМІСу. Це перше місце з-поміж усіх інших претендентів. Відрив Юлії Тимошенко від другого місця складає 4,3%. 

Опитування також показало, що 65,3% українців вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку. Тому цілком прогнозованим є запит на зміну курсу країни: респонденти підтримують дострокові президентські (44,3%) та парламентські (46,5%) вибори.

На запитання соціологів КМІСу «що потрібно зробити, щоб прискорити розвиток України», опитані найчастіше обирали варіанти «повернення Україні її національних багатств» (48,5%) та «приведення до влади людей з досвідом державного управління» (40,8%).

Про стійкий запит громадян на професіоналізм свідчать також результати змодельованого варіанту другого туру виборів президента: лише лідерка «Батьківщини» здатна протистояти чинному президенту.

«У другому турі виборів Президента В. Зеленський перемагає П. Порошенка, Ю. Бойка і Д. Разумкова. У парі В. Зеленський-Ю. Тимошенко співвідношення 51,6% до 48,4%, але різниця – у межах статистичної похибки», – зазначається у пресрелізі КМІСу.

Опитування було проведено протягом 9-17 грудня 2021 року методом особистого («face-to-face»). Опитано 2025 респондентів, що мешкають у 109 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты