Политика | 19 Января, 2023

Українці через «Дію» зможуть дізнатися, хто запитував їхні персональні дані

Свежие новости: Українці через «Дію» зможуть дізнатися, хто запитував їхні персональні дані

Українці невдовзі зможуть дізнаватися через застосунок «Дія», хто переглядав їхні персональні дані в державному реєстрі.

Про це повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації України.

Як повідомляє міністерство, уряд ухвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. Невдовзі кожен випадок відстеження фіксуватиметься в цій системі, а користувачу надходитиме пуш-повідомлення в «Дії» про те, що певний держорган запитував персональні дані.

Наразі команда Мінцифри за підтримки міжнародних партнерів працює над технічною реалізацією відповідних законодавчих норм. 

Система «Трембіта» функціонує з 2020 року. Через неї органи влади отримують дані з державних реєстрів завдяки побудові електронних взаємодій. 

Міністерство зазначає, що це значно зменшує бюрократію та робить життя українців простішим. Наприклад, саме завдяки “Трембіті” отримують дані з реєстрів, які відображаються у цифрових документах в Дії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости