Политика | 16 Сентября, 2023

Україна щодня бере в полон десятки росіян, багато з них здаються добровільно, - ГУР

Свежие новости: Україна щодня бере в полон десятки росіян, багато з них здаються добровільно, - ГУР

Завдяки останнім успіхам Сил безпеки й оборони України на фронті обмінний фонд щодня поповнюється десятками російських окупантів.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

- Кожен день ми фіксуємо прибуття десятків росіян в український полон. Серед них і ті, хто потрапив у полон внаслідок бойових дій, і ті, хто здається добровільно, - зазначив він.

Юсов нагадав, що поповнення обмінного фонду впливає на процес звільнення українських військовополонених. Він також розповів про різке зростання кількості заявок у межах державної програми України для здачі в полон «Хочу жить»: якщо раніше отримували 70-100 звернень на день, то зараз цей показник у півтора-два рази вищий – 170 і більше.

- 1000 заявок зараз перебувають у процесі реалізації і понад 200 – це успішні кейси виведення за лінію фронту військовослужбовців рф. Це лише за програмою «Хочу жить», - заявив Юсов.

Такий ефект серед російських військових спровокувала успішна спецоперація української воєнної розвідки «Синиця», внаслідок якої пілот армії рф Максим Кузьмінов перегнав гелікоптер Мі-8 в Україну.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты