Политика | 22 Августа, 2022

«Україна не буде цього терпіти»: Зеленський про можливе судилище окупантів над полоненими у Маріуполі

Свежие новости: «Україна не буде цього терпіти»: Зеленський про можливе судилище окупантів над полоненими у Маріуполі

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, якщо рф влаштує в Маріуполі судилище над полоненими, то це унеможливить переговори з росіянами.

Про це Зеленський повідомив у своєму відеозверненні.

- Знущання з людей, з усіх, кому найболісніше, найскладніше, – це один зі страшних засобів тиску, який для росії став буденністю. І зараз у ЗМІ достатньо повідомлень про те, що в Маріуполі готують декорації для абсолютно гидкого й абсурдного судилища над українськими захисниками, над нашими воїнами, які в полоні в окупантів.

- Хоч би що там думали собі окупанти, хоч би що планували, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, усіх міжнародних правил, заведуть у ці декорації, буде знущання... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала, - підкреслив Зеленський.

Україна повідомила своїх партнерів про те, що може готувати рф на цей тиждень.

- Я говорив з президентом Макроном про всі загрози. Президент Туреччини Ердоган також поінформований про все це. Генеральний секретар ООН, впевнений, теж буде реагувати. Вони та інші світові лідери отримали від нас відповідні сигнали. Всі все розуміють. Розуміють, що роблять окупанти і чим це загрожує. І розуміють, що Україна не буде цього терпіти. Не буде терпіти знущання з людей, про яких можна сказати тільки одне: вони герої своєї Батьківщини, вони захищали свободу свого народу від загарбників на своїй землі. Навіть у час війни мають бути правила. Сили світу точно вистачить, щоб поставити під владу цих правил будь-яку державу, будь-якого терориста, - говорить Зеленський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости