Политика | 22 Сентября, 2023

Україна і США спільно вироблятимуть озброєння, – Зеленський

Свежие новости: Україна і США спільно вироблятимуть озброєння, – Зеленський

Україна спільно зі США вироблятиме сучасне озброєння, у тому числі й системи ППО.

Про це у відеозверененні заявив Президент України Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки візиту у США.

«Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати. Зустріч із президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби.

І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю. Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в «оборонці» зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО», – заявив Зеленський.

За словами Зеленського, Україна готується створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю, щоб «разом іще більше посилити свободу й захист життя».

Президент переконаний, що «це матиме глобальні позитивні результати».

Він також розповів, що глава Мінстратегпрому Олександр Камишін підписав угоди про співпрацю з трьома ключовими асоціаціями. До роботи в Україні залучають понад 2 тисячі американських оборонних компаній.

Також сторони підписали меморандум про енергетичну співпрацю.

Також, як заявив Зеленський, у США говорили про відновлення України після бойових дій і про посилення інституцій України, аби очистити її «від будь-яких ворожих та корупційних впливів».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости