Политика | 18 Сентября, 2023

У Зеленського розповіли, які проблеми будуть в ухилистів, які втекли за кордон

Свежие новости: У Зеленського розповіли, які проблеми будуть в ухилистів, які втекли за кордон

Радник Офісу президента Михайло Подоляк розповів про проблеми, з якими зіткнуться українці, які втекли від призову та ховаються за кордоном.

Спочатку українські правоохоронці ініціюватимуть і отримуватимуть судові рішення про те, що громадянин, який виїхав до іншої країни, отримав довідку корупційним шляхом, сказав він в інтерв'ю росіянці Юлії Латиніній.

"На основі цього потрібно буде звертатися до судів інших країн, де ці громадяни перебувають. Вони ж там перебувають як біженці з певними юридичними статусами. Потрібно буде й у судах цих країн довести, що ця людина неналежним чином отримала довідку", -  заявив Подоляк.

За його словами, наразі є деякі складнощі із процедурою екстрадиції таких чоловіків. Адже в більшості західних, у тому числі й європейських країн, на перше місце в судових справах ставлять права людини. У цих країнах вважають, що людина має право боятися воювати.

Тому радник ОП вважає, що іноземні суди навряд чи прийматимуть рішення про екстрадицію. Він упевнений, що масово скасувати ці довідки та масово екстрадувати людей із західних країн буде неможливо. 

"Що ж можливо? Будуть реєстри людей, які отримували ці фіктивні довідки, і тоді у них будуть проблеми при поверненні до України... Якщо вони добровільно зараз не повертаються самі, то потім, коли війна закінчиться, у них будуть певні юридичні проблеми. Потрібно буде з'ясовувати підстави, на яких вони залишили країну тощо», - додав Подоляк.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты