Криминал | Вознесенск, 8 Апреля, 2019

У Вознесенську засудили домашнього тирана

Свежие новости: У Вознесенську засудили домашнього тирана

2 квітня цього року вироком Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області 57-річного мешканця міста Вознесенська визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство». На сьогодні це перший випадок, коли домашнього тирана притягнуто до кримінальної відповідальності за вказаною статтею.

Впродовж декількох років чоловік вчиняв протиправні дії відносно своєї 80-річної матері, за скоєння яких на сімейного дебошира складались відповідні адмінматеріали з подальшим притягненням до адміністративної відповідальності. Також у лютому цього року було зафіксовано факт нанесення жінці легких тілесних ушкоджень, які також завдав син.

Непоодинокі випадки протиправних дій у родині буди кваліфіковані як системне вчинення домашнього насильства. При цьому, враховуючи щире каяття кривдника та активне сприяння слідству суд призначив йому покарання у вигляді арешту терміном на один місяць. Також задля формування неагресивної психологічної моделі поведінки чоловіка у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, за рішенням суду після відбуття основного покарання до правопорушника буде застосовано обмежувальний захід у вигляді направлення для проходження програми для кривдників.

У цілому, така програма може тривати від трьох місяців до одного року та передбачає щотижневе проведення з кривдниками індивідуальних та групових занять, а умисне ухилення від її проходження тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену статтею 390-1 Кримінального кодексу України. Такі дії караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Загалом, з моменту доповнення у січні Кримінального кодексу України статтею 126-1, підрозділами поліції Миколаївської області було відкрито 4 кримінальних провадження за вказаною статтею. З них два провадження передано до суду для прийняття рішення та ще по одному провадженню особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, триває досудове розслідування.

Управління превентивної діяльності

ГУНП в Миколаївській області

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости