Общество | Вознесенск, 4 Сентября, 2018

У Вознесенську запрацював міський штаб з підготовки до зими

Свежие новости: У Вознесенську запрацював міський штаб з підготовки до зими

Розпочалась активна робота підприємств, установ та організацій по підготовці до зимових несприятливих умов. Вже 4 вересня міський голова Віталій Луков зажадав від керівників підприємств та основних розпорядників коштів результатів про пророблену роботу.

Як виявилось, існує досить непроста ситуація із спілкуванням між установами міста та Миколаївською філією ПАТ «Миколаївгаз». І це не дивно, адже останні є приватною структурою, яка зацікавлена лише у отриманні прибутку. Газорозподільча компанія часто ставить дуже жорсткі умови та не хоче йти на взаємні поступки. Таким чином приватники змушують міську владу замислитись над переходом на альтернативні джерела енергії і повністю відмовитись від послуг незговірливих партнерів. Тим більше, що така незговірливість призвела до відключення від газопостачання одного з дитячих садочків та музичної школи. Управлінням освіти, а також відділом культури та спорту  Вознесенської міської ради було надіслано запит про роз’яснення законності таких дій до НКРЄ, на що остання державна установа надала однозначну відповідь: відключення вчинено без законних підстав.

Також досить складною є ситуація із фінансовою складовою КП «Тепло-Сервіс». Підприємство здійснює виплати відповідно до договору реструктуризації із газорозподільчою компанією, де на сьогодні залишається заборгованість близько 800 тис. грн за попередні роки. Але через ці виплати та невключення у тариф даної статті розходів компанії у підприємства утворився новий борг за останній рік ще приблизно в 800 тис. грн.

Інші підприємства також мали проблеми, які є менш значними, хоча й потребували допомоги із міського бюджету.

Загальна ж картина стану підготовки до опалювального періоду в місті вселяє оптимізм. Міський голова Віталій Луков залишився впевненим в тому, що прийдешній опалювальний сезон пройде без зривів та аварій, як це і було останні кілька років.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости