Криминал | Вознесенск, 13 Января, 2023

У Вознесенську за вимагання затримали двох вимагачів – один з них раніше був засуджений за вбивство «авторитета» «Красного»

Свежие новости: У Вознесенську за вимагання затримали двох вимагачів – один з них раніше був засуджений за вбивство «авторитета» «Красного»

У Вознесенську поліцейські затримали двох вознесенців за підозрою у вимаганні 1500 доларів США неіснуючого боргу. Обидва фігуранти позиціонують себе як так звані кримінальні авторитети у Вознесенську.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Миколаївській області.

За допомогою до поліції звернувся чоловік, який повідомив, що місцеві представники кримінального елементу погрожують йому, вимагаючи 1500 доларів США, які він нібито їм заборгував.

У четвер, 12 січня, 49-річного вознесенця та його 33-річного раніше судимого спільника затримали у порядку ст. 208 КПК України слідчі слідчого управління та співробітники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області за силової підтримки спецпризначенців безпосередньо на місці злочину після отримання грошей.

Відомо, що молодший із чоловіків лише влітку звільнився із місць позбавлення волі за скоєння вбивства. За інформацією, мова йде про вбивство кримінального авторитета «Красного» у 2015 році у Вознесенську.

«Нині фігурантам слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України («Вимагання»). Найближчим часом підозрюваним оберуть запобіжні заходи. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура», - йде мова у повідомленні.

Як відомо, 19 липня 2015 року на вуличному майданчику кафе «Вінтаж» у центрі Вознесенська невідомий застрелив місцевого кримінального авторитету Сергія Красногорського, відомого у злочинному світі як «Красний». Вбивство сталося, коли загиблий розмовляв з дівчиною – у цей час невідомий із кущів зробив у нього два постріли з мисливської рушниці. Красногорський загинув від отриманих поранень. Недалеко від місця події знайшли гладкоствольну мисливську рушницю – знаряддя вбивства. На початку квітня 2016 року поліція оголосила, що затримала трьох підозрюваних у причетності до вбивства авторитету.

У результаті Вознесенський міськрайонний суд виніс вирок організатору та одному виконавцю вбивства Красногірського – 12,5 та 11 років позбавлення волі відповідно. Але апеляційний суд скасував обвинувальний вирок Леоніду Рибалку та Сергію Берку, призначивши новий розгляд справи в суді.

2021 року суд після повторного розгляду справи знову засудив обвинувачених до тюремних строків. При цьому вони майже відбули покарання за так званим «законом Савченко».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты