Политика | Вознесенск, 29 Марта, 2018

У Вознесенську відбулося засідання Миколаївського відділення Асоціації міст України

Свежие новости: У Вознесенську відбулося засідання Миколаївського відділення Асоціації міст України У Вознесенську відбулося засідання Миколаївського відділення Асоціації міст України

29 березня у місті Вознесенську відбулося засідання Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України за участю виконавчого директора Яблоновської Тетяни Олександрівни та регіональних консультантів АМУ Забродкіної Юлії Адамівни та Дюдюк Олександра Леонідовича.

На засіданні були присутні народні депутати Бриченко І.В. та Кремінь Т.Д., міські голови  – Луков В.Д. (м.Вознесенськ), Поляков О.П. (м.Нова Одеса), Лагодієнко М.О. (м.Новий Буг), представники Вознесенської міської ради: секретар міської ради Торжинська Л.М., заступники міського голови Сметана Ю.О. та Путій Ю.В., депутати міської ради Вуїв О.В. та Вдовіченко О.Г., начальник земельного відділу Управління комунальної власності Тихонова Г.В., представники Березанської селищної ради: секретар ради Кліщенко Н.С. та юрисконсульт Компанієнко І.В., керуючий справами виконкому Нооводеської міської ради Чубук Г.П., заступник начальника управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради Тацієнко Т.В. та генеральний продюсер телеканалу ТАК-TV Головченко Г.

Зустріч було проведено в рамках проекту «ПУЛЬС» («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»), який реалізує Асоціація міст України за підтримки  Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

На початку зустрічі депутати Верховної Ради України Ігор Бриченко  та Тарас Кремінь розповіли присутнім про напрацювання та закони, які повинні найближчим часом повинні втілитися в життя українців. Зокрема, мова йшла про прийняття закону, який регулюватиме процес передачі земель у розпорядження об’єднаних територіальних громад, а також про напрацювання в системі освіти, починаючи від дошкільної освіти  і закінчуючи навчанням у вищих навчальних закладах на фоні бюджетного замовлення та недостатньої кількості кваліфікованих спеціалістів робочих професій, «навчання» громадами власних спеціалістів, підтримку вчителів місцевими громадами. Зауважили, що для розвитку місцевих громад повинна бути конкуренція  між ідеями, а не конкуренція  між політичними партіями. Тоді буде можливість залучати інвестиції  до розвитку територій, створення так званих «вільних економічних зон», що буде забезпечувати поповнення місцевих бюджетів коштами, що можуть спрямовуватися на соціальні сфери.

Вознесенський міський голова Віталій Луков поділився досвідом реалізації проекту «Смарт-сіті», розробленням та функціонуванням в місті «Картки вознесенця», залученням інвесторів в місто Вознесенськ, участю шкоди №8 у реалізації проекту «Нова українська школа».

Присутні поділилися досвідом у вирішенні проблемних питань, в тому числі забезпечення органів місцевого самоврядування кваліфікованими кадрами, удосконалення сфери соціальних послуг, питань, з якими стикаються громади, які вже пройшли процедуру об’єднання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости