Общество | Вознесенск, 24 Декабря, 2020

У Вознесенську від нетверезих багатодітних батьків вилучили діток

Свежие новости: У Вознесенську від нетверезих багатодітних батьків вилучили діток

24.12.2020 р. у рамках постійного здійснення заходів, спрямованих на перевірку стану утримання і виховання дітей, які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, Службою у справах дітей Вознесенської міської ради спільно з Вознесенським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено профілактичний рейд по м. Вознесенську та селах Раково та Новогригорівка.

Під час відвідування однієї з таких сімей було виявлено батьків, що перебували в стані алкогольного сп’яніння. Причину розпиття спиртних напоїв у присутності трьох малолітніх діток, матір пояснити не змогла, а батько взагалі втік з будинку. Зі слів мешканців вулиці зловживання батьками спиртних напоїв стало в багатодітній родині нормою. Враховуючи вкрай незадовільні умови проживання дітей, стан сп’яніння обох батьків, який перешкоджає виконанню батьківських обов’язків в повному обсязі, соціальними службами міста було прийнято рішення про вилучення трьох малолітніх дітей з родини та влаштування до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, де вони матимуть змогу поринути у атмосферу казкових новорічних і різдвяних свят.

На час перебування діток в державному закладі соціальними службами буде розроблений та запропонований батькам комплекс соціально-правової допомоги, що спрямований на подолання родиною складних життєвих обставин, а найголовніше – повернення діток до батьків, оскільки відповідно до законодавства кожна дитина має зростати у сімейному оточенні.

Наразі батьки будуть притягнені до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, надалі - проходження курсу антиалкогольного лікування та створення належних умов для проживання дітей, працевлаштування.

Задля збереження багатодітної родини з дітьми, соціальні служби міста докладуть усіх зусиль, в межах своїх повноважень, але якщо батьки не змінять своє ставлення до виховання дітей, будуть і надалі нехтувати батьківськими обов’язками, Службою у справах дітей буде вирішуватись питання про позбавлення їх батьківських прав відповідно до чинного законодавства України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости