Криминал | Вознесенск, 6 Апреля, 2024

У Вознесенському районі поліція затримала двох мещканців, які власноруч виготовляли вогнепальну зброю та набої

Свежие новости: У Вознесенському районі поліція затримала двох мещканців, які власноруч виготовляли вогнепальну зброю та набої

У Вознесенському районі поліцейські затримали двох підозрюваних, які власноруч виготовляли вогнепальну зброю та набої до неї у домашніх майстернях.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції та Миколаївська обласна прокуратура.

Двоє мешканців Вознесенського району віком 33 та 56 років у своїх домашніх майстернях виготовляли та зберігали нелегальну вогнепальну зброю та боєприпаси. З метою продажу зброї вони публікували оголошення на веб-сайті, спеціалізованому на торгівлі зброєю та боєприпасами, використовуючи аукціонний механізм. Після знаходження клієнтів, вони надсилали товари поштою. Вартість однієї одиниці зброї могла становити від 15 тисяч гривень.

Зловмисників вдалося затримати завдяки спільним діям слідчого управління обласної поліції, оперативників управління карного розшуку Миколаївщини, а також співробітників Служби безпеки України та київської поліції за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

"Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів виявили та вилучили понад 1000 набоїв різного калібру, автомат Калашникова, гранату Ф-1, прес для завалювання гільз, а також капсулі, гільзи, кулі та порох для виготовлення патронів, станки для спорядження нарізних набоїв, електронні ваги для зважування пороху і мобільні телефони", - заявили в поліції.

Обом затриманим пред'явили підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Суд обиратиме запобіжний захід, а поліцейські вже направили вилучену зброю та боєприпаси на експертне дослідження. Досудове розслідування у цій справі триває.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты