Общество | Вознесенск, 13 Мая, 2023

У Вознесенській територіальній громаді буде встановлено нову станцію спостереження радіаційного фону

Свежие новости: У Вознесенській територіальній громаді буде встановлено нову станцію спостереження радіаційного фону У Вознесенській територіальній громаді буде встановлено нову станцію спостереження радіаційного фону

Мережа моніторингу радіаційного фону в Україні - розширяється. Нову станцію буде встановлено у Вознесенській територіальній громаді.

Повідомляє міська влада Вознесенська.

Громадська організація “SaveDnipro” у межах спільної діяльності з міжнародною організацією uRADMonitor, що займається виробництвом приладів автоматичного моніторингу довкілля, реалізує спільний проєкт із запровадження громадського моніторингу радіаційного фону в Україні. У 2022-му році SaveDnipro отримало від румунських партнерів п'ять пристроїв з моніторингу радіаційного фону, які вже встановлені в Чорнобильській зоні відчуження та у містах, підконтрольних Україні, які межують з Запорізькою атомною електростанцією.

На початку цього року ми отримали нові прилади, які допоможуть розширити громадську мережу моніторингу радіаційного фону на території України. Це дуже важливо в умовах воєнного стану на атомних об’єктах.

До проєкту доєдналася Вознесенська територіальна громада у Миколаївській області. Станцію спостереження радіаційного фону URADMonitor Model A3 буде встановлено на будівлі Вознесенської міської ради.

Дані моніторингу будуть доступні для всіх бажаючих на карті радіаційного фону системи Saveecobot, та на мапі контролю радіаційного стану офіційного ресурсу Міндовкілля – ЕкоЗагроза. Також результати моніторингу будуть у форматі відкритих даних, та автоматично передаються державним органам України, таким як ДСНС, Міндовкілля, ДІЯР, РНБО.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости