Общество | Николаев, 24 Апреля, 2023

У відділенні, яким славилася ЛШМД Миколаєва, лишилося 6 нейрохірургів з 12

Свежие новости: У відділенні, яким славилася ЛШМД Миколаєва, лишилося 6 нейрохірургів з 12

В унікальному для Миколаєва відділенні нейрохірургії в Лікарні швидкої медичної допомоги залишилася лише половина нейрохірургів. При цьому пішли лікарі, які могли самостійно виконувати операції.

Хірург Валерій Сербенюк розповів журналістам, що з лікарні пішли нейрохірурги, які мали відповідні категорії для проведення операцій та прийняття рішень щодо лікування хворих. За його словами, на сьогоднішній день навіть завідуючий відділення є лікарем 2-ї категорії, який не має права брати на себе таку відповідальність.

 — Немає вже нейрохірургії. Тому що ті спеціалісти, які не тільки юридично, а й морально мали право приймати рішення щодо лікування хворих, щодо операцій, вони пішли. Їх немає. Скоропад — чудовий лікар, його підставили, він поїхав до Тернополя. Пішли три лікарі, які могли оперувати та щось робити. На сьогоднішній день, відділенням завідує лікар 2-ї категорії, котрий не має ані юридичного, ані морального права приймати рішення, — сказав Валерій Сербенюк.

Головний лікар закладу Олександр Дем’янов підтвердив, що відділення недоукомплектоване лікарями — там залишилася половина нейрохірургів. Також зменшилася кількість лікарів, які можуть виконувати операції.

— В нас у нейрохірургії зараз залишилося шість нейрохірургів з 12. Якщо вам скажу зараз, що нейрохірурги живуть у відділенні — я не помилюся, — сказав він.

За його словами, лікарі залишили заклад, оскільки поїхали до своїх родин в інші регіони.

— Коли були найважчі часи, коли ми отримували по 70-50 постраждалих за певний проміжок часу, тоді вони дійсно були з нами. Але коли ситуація трохи стабілізувалася, так вийшло, що десь далеко були сім’ї. Вони вже скучили і захотіли їх побачити, — сказав Олександр Дем’янов

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости