Общество | Снигиревка, 6 Февраля, 2018

У Снігурівській РДА розповіли про досягнення Євгенівського НВК у Всеукраїнському проекті «Новий освітній простір»

Свежие новости: У Снігурівській РДА розповіли про досягнення Євгенівського НВК у Всеукраїнському проекті «Новий освітній простір»

У 2017 році Євгенівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Снігурівської районної ради залучено до Всеукраїнського проекту «Новий освітній простір». Даний проект – це невід’ємна частина оновлення української школи, мета якої – створити повноцінний комфортний освітній простір і з точки зору облаштування та технічного забезпечення шкіл, і з точки зору наповнення навчального процесу.

Тривалий час шкільний колектив та батьківську громаду Євгенівського НВК хвилювала проблема збереження тепла в приміщеннях школи. Адміністрація школи, громада, керівництво району шукали шляхи її вирішення. Так за ініціативи адміністрації закладу було створено громадську організацію, щоб мати можливість брати участь у різних грантових проектах. Саме завдяки спільним зусиллям школа все ж таки виграла грант та почала втілювати в життя задумане.

Перша черга грантового проекту була реалізована восени 2015 року – замінено 60 вікон, на які виділено грантові кошти в розмірі 206 тисяч гривень, кошти бюджету району – 89 тисяч гривень та кошти громадської організації в розмірі 22 тисячі гривень. Керівництво Снігурівського району зазначає, що це значно змінило температурний режим та інтер’єр класів.

Дивлячись на те, що спільні зусилля привели до бажаного результату, у 2017 році Євгенівський НВК було включено до пілотного проекту «Новий освітній простір», на що виділено субвенцію з обласного бюджету місцевим бюджетам на оновлення матеріально-технічної бази та впровадження енергозберігаючих технологій в опорних школах, надання фінансової підтримки загальноосвітнім школам області, які беруть участь у пілотних проектах у розмірі 1 мільйон гривень.

Крім того, 577 тисяч гривень з бюджету Снігурівського району були витрачені на поточний ремонт та дизайн фасаду школи, ремонт коридорів, облаштування душових кабінок, придбання техніки для навчання.

Завдяки залученим коштам вдалося ще більше модернізувати та оновити матеріально-технічну базу. Зокрема облаштовано зону WI-FI, ігрову кімнату, здійснено ремонт та облаштування класних кімнат, а також придбано спортивний інвентар.

Сьогодні Євгенівський НВК – це соціокультурний осередок села та великий ресурс для сільської громади. Заклад завжди відкритий для батьків, а учні у ньому відчувають себе повноцінними членами громади.

Та в Снігурівській райдержадміністрації зазначають, що робота на цьому не завершена, так як перед районом стоїть ще купа проблем, які необхідно вирішити. Зокрема керівництво району зацікавлене в тому, щоб якомога скоріше завершити замощення решти подвір’я школи плиткою, утеплити будівлю дошкільного підрозділу, здійснити капітальний ремонт даху, замінити майже 300 кв.м. лінолеуму в класних кімнатах, поповнити навчальній кабінети сучасним обладнаннями та оновити загорожу навчального закладу.

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты