Политика | 24 Января, 2023

У РФ мобілізували вже 315 тисяч людей, і цей процес триває, — розвідка

Свежие новости: У РФ мобілізували вже 315 тисяч людей, і цей процес триває, — розвідка

За оцінками української розвідки, у РФ, попри заявлені плани часткової мобілізації на 300 тисяч, вже призвали 315 тисяч людей і ці заходи ще тривають.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю «Укрінформу», оприлюдненому 23 січня.

За його словами, росіяни нині проводять чергову «мобілізацію» на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

— При таких темпах війни там просто чоловічого населення працездатного не залишиться, — наголосив Вадим Скібіцький.

Представник розвідки зазначив, що зброї на підрозділи, які зараз формує РФ, недостатньо. Росіяни не виробляють її стільки, скільки втрачають.

— Москва почала знімати техніку й озброєння зі зберігання, з арсеналів, але воно стоїть теж 30 років і більше, потребує ремонту, обслуговування, і ми це знаємо, скажімо, по 2-й дивізії 1-ї танкової армії, — каже він.

Росіяни, за його словами, мали закінчити бойове злагодження ще 1 грудня, а завершили 1 січня. Цілий місяць дивізія чекала, щоб її укомплектували озброєнням, якого зараз у виробництві немає.

— У разі додаткового «відмобілізування» 500 тисяч осіб виникнуть ще більші проблеми з їхнім забезпеченням. Крім того, ви ж розумієте, який це колосальний навіть для Росії ресурс і наскільки це негативно впливає на економіку РФ, адже це в основному працездатне населення, — додав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты