Политика | 5 Марта, 2024

У Раді скасували заплановані на цьому тижні пленарні засідання

Свежие новости: У Раді скасували заплановані на цьому тижні пленарні засідання

У Верховній Раді перенесли засідання, які мали відбутися 6, 7 та 8 березня.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Коротше, офіційна причина: «терміново потреба зробити комплексний звіт для Сенату США». Навіть коментувати не буду)", - написав він.

Однак, за його словами, причина в тому, що в Раді не вистачає голосів на прийняття законопроектів. Железняк додав, що на порядку денному у парламенту було багато важливих законів були: соціальні, освітні, військові та як мінімум 10 ратифікацій.

Також про нестачу голосів пише й РБК-Україна з посиланням на співрозмовників у парламенті.

- Офіційна причина - треба сформулювати звіт для конгресу США, - каже одне з джерел.

Для цього значна частина парламентарів від "Слуги народу" планує робоче відрядження в межах України. Воно стосуватиметься військових та оборонних питань. Проте справжня причина, як пояснюють депутати - бунт опозиційних фракцій.

- Причина - парламентська криза. Опозиція погрожує ставити всі свої поправки та гальмувати розгляд будь-яких ініціатив у залі, поки їм не почнуть давати дозвіл на закордонні поїздки й відрядження, - пояснив один із нардепів.

За даними УП, цього тижня мало бути два пленарних засідання. Напередодні було проведено засідання погоджувальної ради, на якому депутати "Європейської солідарності" та "Голосу" протестували, що їх не відпускають у закордонні відрядження. Як погрозу вони озвучили, що наполягатимуть на повному розгляді законопроєктів, що виноситимуться на друге читання. Після цього нардепи домовились, що розглядатимуть законопроєкти, які виносяться у першому читанні.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты