Общество | Снигиревка, 5 Июля, 2023

У підтопленій Нововасилівці на Миколаївщині встановили станцію очищення води

Свежие новости: У підтопленій Нововасилівці на Миколаївщині встановили станцію очищення води

В селі Нововасилівка Снігурівської громади, яке постраждало через підтоплення, встановили систему очищення питної води. Вона вироблятиме 10 тисяч літрів води на добу.

Встановити такі станції допомогла Миколаївська обласна організація товариства «‎Червоного Хреста».

— Людям, на превеликий жаль, також затопило криниць. Питна вода стала проблемою, саме тому оперативний штаб прийняв рішення, щодо встановлення на території громади двох станцій з очищення води й також у двох селах ми розташували місткості, в які нашими водовозами доставляємо воду з Миколаєва по 15 тисяч літрів, – розповів заступник начальника миколаївського «‎Червоного Хреста» Аркадій Дабагян.

Через підтоплення в Нововасилівці постраждало 57 будинків, повідомила староста села Віта Бардіш.

— У нас проживає 396 людей, із них – 18 переселенців. У селі відсутнє централізоване водопостачання. Ми видаємо людям бутильовану воду для пиття і варки, також ми завозимо технічну для прання і прибирання. «Червоний Хрест» встановив нам очисну систему, ми очищаємо водичку для людей за потреби, – розповіла Віта Бардіш. 

Місцевий житель Олександр, на подвір'ї якого встановили станцію очищення води, каже, що односельчани на день використовують у середньому до двох кубів цієї води.

— Тут встановили три механічні фільтри, потім ще фільтр тонкого очищення та фільтр біоочистки. Вона бере 2,6 куба води й виходить із неї 950 літрів, – розповів Олександр.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты