Политика | Первомайск, 28 Декабря, 2022

У Первомайську власники захисних споруд не пускають державні служби та представників влади для перевірки

Свежие новости: У Первомайську власники захисних споруд не пускають державні служби та представників влади для перевірки

У Первомайську хочуть притягнути до кримінальної відповідальності власників захисних споруд, які ігнорують законодавство.

27 грудня міський голова Олег Демченко провів нараду з балансоутримувачами захисних споруд цивільного захисту, які розташовані на території Первомайської міської громади.

Представники Первомайського районного управління ГУ ДСНС України повідомили про стан готовності захисних споруд. Всього по громаді нараховується 105 захисних споруд. Однак деякі власники приміщень не пускають людей та перевіряючі органи.

— Від початку повномасштабного російського вторгнення первомайці стикнулися з нестачею укриттів, захисних споруд та бомбосховищ. Ті, що були в наявності, здебільшого мали незадовільний стан, були захаращені, непідготовлені або взагалі недоступні для людей. Бомбосховища часто-густо були на папері, а на практиці виявлялося баром, перукарнею, фітнес-залом, комп'ютерним клубом чи офісом. До того ж ФОПи та ПП вирішили, що їхнім працівникам не треба під час тривоги мати укриття. Дійшло до того, що власники не пускають ні державні служби, ні владу до цих споруд, що має наслідки кримінальної відповідальністі в умовах воєнного стану, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед порушників є і колишні посадовці органів місцевого самоврядування. Міський голова Олег Демченко доручив направляти в органи прокуратури матеріали щодо притягнення власників споруд до кримінальної відповідальності.  

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты