Происшествия | Первомайск, 22 Ноября, 2023

У Первомайську родина отруїлася чадним газом

Свежие новости: У Первомайську родина отруїлася чадним газом

У Первомайську 22 листопада через отруєння чадним газом постраждала родина з чотирьох осіб.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Миколаївській області.

22 листопада на лінію «101» від чергового швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення про випадок групового отруєння чадним газом.

Дружину, чоловіка та двох їх синів (1956, 1953, 1976, 1981 р.н.) для огляду доставлено до лікувального закладу. За попередньою інформацією, стан постраждалих — задовільний.

У приватному одноповерховому будинку, де проживали вказані громадяни, опалення здійснювалось газовими конвекторами.

Рятувальники застерігають, що більшість випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення експлуатації газових опалювальних приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції.

Довідково: Чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, у квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м’язова слабість, задуха, почервоніння шкіри обличчя і рук, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може привести до смерті.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты