Криминал | Первомайск, 29 Января, 2023

У Первомайську поліція затримала чоловіка за крадіжку камер відеоспостереження та обладнанням

Свежие новости: У Первомайську поліція затримала чоловіка за крадіжку камер відеоспостереження та обладнанням

У Первомайську поліція затримала чоловіка за крадіжку камер відеоспостереження та обладнанням до них із під’їздів багатоповерхівки.

Про це повідомили у поліції Миколаївської області

Ввечері 27 січня до Первомайського районного відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця про крадіжку належного йому майна. Заявник розповів, що нещодавно він за місцем свого проживання, у всіх під’їздах багатоповерхівки по вулиці Дніпровській, встановив камери відеоспостереження та датчики руху. Але близько 18:00 вечора він виявив, що у двох під’їздах зникли дві відеокамери та один датчик руху, вартість яких становить близько 5000 гривень.

Упродовж декількох годин встановили особу зловмисника та його місцезнаходження. Ним виявився 29-річний місцевий мешканець, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Фігуранта доставили до відділу поліції, де слідчі затримали його в порядку статті 208 КПК України.

Викравши вказане обладнання, злодій заховав його у покинутому будинку, що розташований неподалік місця злочину. Зі слів молодика, викрадене він хотів згодом продати.

Поліцейські вилучили викрадене майно. Після проведення необхідних слідчих дій все повернуть власнику.

Нині проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 4 статті 185 КК України («Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану»).

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні крадіжки. За скоєне підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.

Найближчим часом відносно нього у суді оберуть запобіжний захід.

Нині правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів на території області.

У поліції наголосили, що на осіб, які вчиняють злочини в умовах правового режиму воєнного стану, який нині діє в Україні, чекає посилена відповідальність і більш суворе покарання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости