Происшествия | 13 Марта, 2024

У Німеччині сгоріло наметове містечко, де проживали українські біженці

Свежие новости: У Німеччині сгоріло наметове містечко, де проживали українські біженці

У німецькій столиці згоріло тимчасове житло, де проживали понад 300 українських біженців.

Про це повідомляє  представник місцевого агентства у справах біженців (LAF).

Як зазначається, пожежа у центрі для біженців, розташованому на території колишнього аеропорту Тегель у Берліні, знищила у вівторок конструкцію площею тисячу квадратних метрів. Там мешкав 301 біженець з України. Місцева влада інформує, що жертв немає.

За словами представника пожежної бригади, згоріла конструкція розрахована на 380 осіб, але всі мешканці встигли вчасно евакуюватися. Водночас поліція заявила про кількох людей з підозрою на отруєння димом.

Також було евакуйовано людей із чотирьох тимчасових приміщень для біженців, розташованих поруч. Утім, за даними пожежників, вогонь не поширився на інші споруди. Мешканцям згорілого прихистку забезпечено альтернативне житло.

Центр для біженців на території аеропорту Тегель є одним з найбільших у Німеччині. Він розрахований на тимчасове розміщення семи тисяч осіб. Нині у ньому перебуває близько 4,5 тисячі біженців, багато з яких проживають там місяцями. Спочатку центр призначався виключно для прийому людей, які тікали від російського повномасштабного вторгнення в Україну, але нині використовується для розміщення й інших шукачів притулку.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты