Криминал | Николаев, 26 Июля, 2023

У Миколаєві затримали зрадника, який зливав інформацію про переміщення ЗСУ та сподівався на знищення Варварівського мосту

Свежие новости: У Миколаєві затримали зрадника, який зливав інформацію про переміщення ЗСУ та сподівався на знищення Варварівського мосту

У Миколаєві затримали чоловіка, який займався підготовкою серії повітряних ударів рф по стратегічно важливих транспортних артеріях регіону.

Про це повідомили у обласній прокуратурі та СБУ.

Для виконання ворожого завдання зловмисник намагався виявити ключові залізничні мости, які задіяні для переміщення підрозділів Сил оборони на південний фронт. Тим самим російські окупанти сподівались порушити логістику забезпечення українських військ, залучених до контрнаступальних операцій.

Щоб отримати розвіддані зловмисник виходив на місцевість і приховано фіксував маршрути руху ешелонів з військовою технікою ЗСУ.

Також, за даними слідства, 46-річний підозрюваний у липні 2023 року, перебуваючи в одному з районів міста Миколаєва, на власний мобільний телефон робив відеозйомку переміщення та руху підрозділів та техніки Збройних Сил України територією міста Миколаєва.

Того ж дня відзнятий відеоматеріал чоловік виклав у Telegram антиукраїнської спрямованості, таким чином поширивши необмеженому колу осіб інформацію про переміщення українських військових та техніки з можливістю їх ідентифікації на місцевості.

Крім того, фігурант відслідковував і передавав агресору наслідки ракетних ударів рф по цивільній інфраструктурі регіону.

Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого інформатора, поетапно задокументували злочинні дії і затримали за місцем його проживання у Миколаєві.

За даними слідства, прихильник рашизму був активним користувачем прокремлівських телеграм-каналів, де неодноразово залишав власні антиукраїнські коментарі. Через деструктивну активність в інтернеті він потрапив у поле зору російської спецслужби, яка згодом дистанційно залучила його до співпраці.

Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Затриманому повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та рух Збройних Сил України, а також у виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч.1 ст.436-2 КК України).

У Центральному райсуді Миколаєва також розповіли, що у липні минулого року, підозрюваний в Telegram-каналі проросійської спрямованості висловив сподівання щодо руйнації військами рф Варваровського мосту у Миколаєві, щоб унеможливити можливу евакуацію. Згодом, підозрюваний видалив листування з адміністратором Telegram-каналу та відеофайл з переміщенням підрозділів ЗС України.

У судовому засіданні, останній визнавав свою причетність до поширення інформації стосовно переміщення військовослужбовців ЗСУ та військової техніки, а також розміщення повідомлення на проросійському Telegram-каналі. Додав, що не має наміру переховуватись, бажає співпрацювати зі слідством.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости