Криминал | Николаев, 1 Августа, 2023

У Миколаєві затримали жінку, яка «зливала» окупантам інформацію про наслідки прильотів по місту

Свежие новости: У Миколаєві затримали жінку, яка «зливала» окупантам інформацію про наслідки прильотів по місту

У Миколаєві затримали 52-річну жінку, яка надіслала окупантами фото наслідків ракетного обстрілу території одного з підприємств міста.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура та СБУ.

За даними слідства, у липні 2023 року проросійськи налаштована жінка через закритий чат-бот у Telegram передала інформацію з фото про наслідки ракетного обстрілу території одного з підприємств міста Миколаєва.

При цьому вона усвідомлювала, що зібрана і передана нею інформація буде використана ворогом на шкоду національній безпеці України.

Розвіддані фігурантка передавала проросійському блогеру Сергію Лебедєву (більш відомому під псевдонімом "Лохматий"), який перебуває в тимчасово окупованому Донецьку та співпрацює з ФСБ. Надалі, ворожий пропагандист передавав отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак на Миколаївщину.

Крім того, отримані від інформаторки медіафайли він використовував для створення замовних сюжетів для міжнародного рупора Кремля - "РИА Новости".

За даними слідства, зрадницею виявилася місцева підприємиця, яка після початку повномасштабного вторгнення рф неодноразово публікувала антиукраїнські коментарі в різних пабліках країни-агресора. Згодом вона зв'язалася з "Лохматим", з яким спілкувалася через спеціально створений ним Телеграм-канал.

Під час обшуку в затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала в розвідувальній діяльності на користь рф. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України ("Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану").

Наразі вона перебуває під вартою, суд відправив її до СІЗО без права на внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты