Общество | Николаев, 20 Июня, 2019

У Миколаєві вперше стартувала безкоштовна програма для молоді “Skills Lab: власна справа”

Свежие новости: У Миколаєві вперше стартувала безкоштовна програма для молоді “Skills Lab: власна справа”

20 червня у Миколаєві стартувала тренінгова програма "Skills Lab: власна справа", мета якої - перетворити ідеї та вміння молоді у реальний стартап всього за один місяць.

Протягом навчання учасники дізнаються про особливості запуску власного бізнесу, правові та фінансові питання при створенні підприємницької діяльності, основи написання успішного бізнес-плану, навчаться формувати успішну маркетингову стратегію та презентувати свій продукт.

Сьогодні у міській раді відбулося офіційне відкриття програми. Майбутніх підприємців привітали менеджерка проекту Юлія Болгак та регіональна координаторка Олеся Братусь, які в подальшому будуть здійснювати комунікацію роботи в групі.

- Курс спрямований на те, щоб молоді дівчата та хлопці отримали сучасні soft skills, які допоможуть їм започаткувати власну справу, - зазначила Юлія Болгак. - Ми навіть не очікували, що буде така зацікавленість: на участь у проекті надійшло понад півсотні заявок. Це свідчить про те, що молоді люди активно шукають свій шлях, хочуть працювати та вдосконалювати свої навички.

Програма розрахована для молоді 16-35 років: студентів та випускників училищ, коледжів та університетів, які проживають у Миколаєві та Миколаївській області і готові започаткувати власну справу.

Навчання триватиме 1 місяць, з 20 червня до 20 липня, і включатиме 6 тренінгових модулів по 4 години та підсумкову презентацію бізнес-планів учасників. План заходів розраховано так, щоб молодь у вільний від роботи чи навчання час займалася з тренерами та зустрічалася з успішними бізнесменами.

Під час заходу з мотиваційною промовою для учасників виступив міський голова Олександр Сєнкевич. Керівник міста поділився своїми успіхами, помилками та висновками щодо старту бізнесу і розвитку кар’єри.

- Ви маєте бути закоханим у свою ідею і вірити в свої сили. При цьому слід також розуміти, що безкоштовним у нас час не буває нічого, і за все треба платити, вкладати власний ресурс.  На жаль, велика проблема саме у недовірі: сьогодні люди з обережністю ставляться до кредитів, стартапів. Тому хотів би подякувати Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» за реалізацію цікавої та водночас важливої ініціативи, яка допомагає правильно заробляти гроші.. Крім того, у результаті можна реалізувати більш глобальну мету -  створити певний кластер взаємодопомоги та розвивати сприятливе конкурентне середовище. Дякую усім, кому цікаво навчатися. Завдяки вам є надія, що у майбутньому Миколаїв стане містом інноваційної та креативної економіки.

Міський голова зазначив, що просто ідеї для отримання інвестицій недостатньо. Стартапери зіткнулися з новим викликом: тепер їм потрібно довести життєздатність свого бізнесу і продукту.

Цінними інсайтами та порадами з молоддю також поділились директор Інноваційного кластеру RinnoHub і Регіонального фонду підтримки підприємництва в Миколаївській області,  Декан Південної бізнес школи Володимир Євсєєв, керівник Миколаївського міського клубу директорів Валентин Бєльський, Представник ГО «Молодіжний Фонд «Новий Вибір», директор ТМ «Амина» Шаміль Малачієв та представники банків, філіали яких розташовані у Миколаєві.

Довідково:

Організатори та партнери програми тренінгової програми "Skills Lab: власна справа": Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, Департамент молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Управління молодіжної політики Миколаївської міської ради

“Skills lab: власна справа”- це тренінгова програма, розроблена для розвитку та вдосконалення навичок, які є необхідними для успішної реалізації бізнесу. У минулому році понад 150 хлопців та дівчат з 5-ти міст України стали випускниками програми та відкрили власну справу. Цього року програма вперше реалізується у Миколаєві, Черкасах та Кривому Розі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости