Спорт | Николаев, 28 Мая, 2023

У Миколаєві відбулися перші від початку військової агресії змагання з джиу-джитсу

Свежие новости: У Миколаєві відбулися перші від початку військової агресії змагання з джиу-джитсу У Миколаєві відбулися перші від початку військової агресії змагання з джиу-джитсу

В Миколаєві 27 травня 2023 року вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України відбулися змагання з Бразильського джиу-джитсу. Участь взяли понад 100 вихованців миколаївських клубів східних єдиноборств.

Про це кореспондентам Суспільного розповів головний рефері змагань Євген Сандул.

За словами Євгена Сандула, спортсмени змагались в 25 дитячих і в п’яти дорослих категоріях. Двобої були різними за тривалістю. Діти змагалися дві хвилини, підлітки — чотири, дорослі — шість хвилин.

Відповідно до правил змагань спортсменів розділяють за віком, рівнем підготовки та вагою.

Першими боролись наймолодші учасники — діти від трьох років. Тут їх називають "новачками".

"Позиційна боротьба. Кожна дія, яка є результативною — це кидок або заняття певної позиції. Нараховуються бали. Тобто за кидок 2 бали, за зайняття деяких позицій два або чотири бали, якщо спортсмен зафіксував позицію. А також за прохід захисту суперника", — говорить головний арбітр змагань.

Якщо суперник здався – одразу визначається перемога. Одночасно задіяні три татамі.

Вболівати за свого сина Артура прийшов Валерій. Чоловік знімав двобій на відео. Рефері підіймає руку Артура. Батько вітає сина з перемогою.

"Звісно, переживання. Бо тільки перемога, тільки вперед. Так, як наші Збройні сили. Тільки вперед. Тільки перемога", — сказав Валерій.

За словами спортсмена Артура, на татамі йому допомогла підготовка та впевненість у своїх силах.

"Я готувався до змагань. Подумав, що це просто тренування. І просто вийшов і поборов всіх. Він був слабший та не був підготовленим. І тому він боявся. Та я його переміг", — розповів Артур.

У турнірі 27 травня взяли участь представники чотирьох клубів. Всі, хто боровся вперше, отримали нагороди. Зі слів головного рефері змагань Євгена Сандула, хто має кольорові пояси, мусив за них поборотися.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости