Общество | 24 Июня, 2024

У Миколаєві відбулася традиційна акція «Не мовчи. Полон вбиває»

Свежие новости: У Миколаєві відбулася традиційна акція «Не мовчи. Полон вбиває»

У Миколаєві в неділю, 23 червня, відбулася традиційна мирна акція у підтримку військовополонених та зниклих безвісти, у якій взяли участь 150 людей.

Мати військовополоненого Олена, розповідає, чекає свого сина з полону два з половиною роки.

- Був безвісти зниклий, але я його знайшла. Ті, хто звільнився, вони підтвердили, що він живий і перебуває у полоні. У 2022 році, мені перед його днем народження, у нього 24 липня, прийшло повідомлення на Вайбер: "Привіт від сина. Живий, здоровий". Все що було, — розповідає Олена.

Донька військовополоненого Катерина каже, вже понад два роки чекають звістки від батька.

- Про те, що тато потрапив у полон, я дізналася у квітні 2022 року взагалі випадково. Тому що зʼявилися чутки про те що, морпіхи потрапляють масово у полон і у нас з ним звʼязку не було дуже давно. Ми побачили відео у соцмережах, де впізнали його побратимів, а потім вже зʼявилося відео, де було чітко видно його, — говорить донька військовополоненого.

За словами Катерини, до того, як батько потрапив у полон, він завжди писав мамі, що з ним все добре.

- Більше ніж за два роки взагалі жодного дзвінка ми не отримували. Все, що ми дізналися, це від звільнених, і вони розповідають, що вони теж писали листи, але ми нічого не отримували. І так само вони жодного разу не отримували від нас звістки з дому, — додає Катерина.

Роман приходить на акцію щотижня. Говорить, дуже важливо підтримувати родини військовополонених.

- Я підтримую усіх героїв, котрі зараз у полоні, котрі нас захищали та потрапили туди. Це важливо задля їх підтримки, вона (акція — ред.) задля нагадування і для підтримки сімей, друзів, їм так легше, це їм допомагає, — говорить Роман Волинський.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты