Криминал | Николаев, 9 Октября, 2023

У Миколаєві судитимуть злочинне угруповання: продавали ртуть по $800 тисяч за кіло

Свежие новости: У Миколаєві судитимуть злочинне угруповання: продавали ртуть по $800 тисяч за кіло

Троє українців продавали на території Миколаївської області отруйну речовину – ртуть. За кілограм просили 800 тисяч доларів. Обвинувальний акт направили до суду для розгляду по суті.

Про це повідомляють прокуратура Миколаївської області та відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 69-річна мешканка Львівської області та двоє чоловіків 54-х та 64-х років з Херсонщини за попередньою змовою мають намір збути майже кілограм отруйної речовини – ртуті металевої. Домовившись із покупцем, чоловіки прибули до Миколаєва і одразу після отримання 800 тисяч доларів США за товар були затримані поліцейськими, а їхня спільниця – за місцем проживання у Львівській області», - розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Жінка координувала роботу своїх спільників по телефону, перебуваючи у Львівській області: давала вказівки, передавала їм отруйну речовину, яку ті надалі збували на території Миколаївської області та доповідали про результати. 

Двоє обвинувачених перебувають під вартою, жінка – під домашнім арештом, їй пом'якшили запобіжний захід у зв'язку із хворобою серця та необхідністю лікування.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУНП у Миколаївській області, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України у Миколаївській області.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту отруйної речовини в особливо великих розмірах, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 321 КК України).

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости