Криминал | Николаев, 9 Ноября, 2023

У Миколаєві суд заочно дав 14 років в’язниці заступнику начальника окупаційної міліції на Херсонщині

Свежие новости: У Миколаєві суд заочно дав 14 років в’язниці заступнику начальника окупаційної міліції на Херсонщині

У Миколаєві колишньому поліцейському Івану Денисюку, який став «заступником начальника відділу суспільної безпеки» так званої «народної міліції» у Каховці Херсонської області заочно присудили 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До окупації Херсонщини обвинувачений був помічником чергового відділення поліції № 1 Каховського районного відділу поліції у званні старшого сержанта. 1 квітня 2022 року він направив керівництву рапорт про звільнення з поліції за власним бажанням.

Уже через тиждень у Мережі з'явилося відео російських пропагандистів, де його представляли як «заступника начальника відділу суспільної безпеки».

Двоє свідків вказували, що перебували в одному спільному чаті місцевих поліцейських. Потім обвинувачений писав там, що до нього приходили озброєнні окупанти, забрали з собою та пропонували роботу.

Заступник начальника відділення поліції у Каховці розповів, що після бойової тривоги займався евакуацією кримінальних справ. Згодом йому приказали перевірити інформацію щодо зради Денисюка і останній при зустрічі підтвердив начальнику своє бажання працювати на ворога. Офіцер забрав посвідчення, жетон та рапорт про звільнення.

Ще один свідок вказав, що Денисюк приїздив до нього у середині березня та пропонував піти служити до окупантів.

У результаті розгляду провадження Центральний райсуд Миколаєва визнав Івана Денисюка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 КК України («Колабораційна діяльність»).

За злочин йому заочно присудили 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також його позбавили права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости