Криминал | Николаев, 17 Мая, 2023

У Миколаєві суд арештував з заставою у 800 тисяч експрокурора, підозрюваного у крадіжці з речових доказів ₴3,8 мільйонів

Свежие новости: У Миколаєві суд арештував з заставою у 800 тисяч експрокурора, підозрюваного у крадіжці з речових доказів ₴3,8 мільйонів

Заводський райсуд Миколаєва призначив колишньому прокурору, якого підозрюють у присвоєнні 3,8 мільйонів гривень, міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави.

Про це ПН повідомили у теруправлінні ДБР у Миколаєві.

За рішенням суду підозрюваний проведе найближчі дві місяці під вартою у слідчому ізоляторі. Або може внести заставу у 800 тисяч гривень та вийти з зобов’язанням дотримуватися ряду процесуальних обов’язків.

Нагадаємо, як в ОГП 9 березня повідомили, що будучи прокурором у кримінальному провадженні, чиновник заволодів понад 3,8 мільйона гривень, які зберігались у його службовому кабінеті. Експрокурору інкримінують вчинення злочину за ч. 5 ст. 191 КК України.

За інформацією ПН, мова йде про експрокурора Євгена Шияна і зникнення більше 100 тисяч доларів США, які були вилучені по справі відносно хабаря для директора з інвестполітики та перспективного розвитку «Миколаївобленерго» Романа Пресліцького, якого затримували у січні 2022 року. Згодом у суді родичка Пресліцького заявила, що то були її гроші і тому просила їх повернути.

Після вручення підозри Шияна не затримували. Засідання про обрання запобіжного заходу призначили на 15 травня.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты