Общество | Николаев, 22 Июля, 2017

У Миколаєві проходить семінар, спрямований забезпечити співпрацю правоохоронних органів та громадськості у запобіганні порушень прав в’язнів

Свежие новости: У Миколаєві проходить семінар, спрямований забезпечити співпрацю правоохоронних органів та громадськості у запобіганні порушень прав в’язнів

Експертним центром з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» організовано проведення навчальних заходів у трьох регіонах України, у тому числі й на Миколаївщині, спрямованих на налагодження ефективної взаємодії регіональних осередків державних правозахисник інститутів та громадськості в напрямку попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування.
Так, 21 липня 2017 року у місті Миколаєві, за участі представників правоохоронних органів та громадськості Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей, розпочав свою роботу триденний семінар на тему взаємодії національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів.
Участь у заході беруть участь регіональні представники (координатори) Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, управління забезпечення прав людини Національної поліції України, координаційного центру з надання правової допомоги, представники Генеральної прокуратури України та працівники прокуратури Миколаївської області.


У своєму виступі заступник прокурора області Анатолій Жмура наголосив  на необхідність підвищення ефективності співпраці усіх державних органів щодо попередження порушень прав людини у місцях несвободи та забезпечення якісного реагування на вказані порушення з метою поновлення порушених прав.

Особливу увагу заступник прокурора області звернув на недопущення жорстокого, нелюдського поводження з в’язнями, яке кваліфікується як катування, чи такого, що принижує їх честь та гідність.
У ході семінару заплановано розробити заходи задля оперативного реагування на факти порушення прав в’язнів у місцях несвободи, зокрема органів Національної поліції України.
Довідково: на території Миколаївської області функціонують 40 кімнат для затриманих і доставлених чергових частин та 6 ізоляторів тимчасового тримання органів поліції, а також 25 спеціальних палат територіальних закладів охорони здоров’я Миколаївської області для надання медичної допомоги та лікування затриманих і взятих під варту осіб.


 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости