Общество | Николаев, 23 Июля, 2018

У Миколаєві посадовці разом з закордонними колегами вчилися взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми

Свежие новости: У Миколаєві посадовці разом з закордонними колегами вчилися взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми

20 липня, на в Миколаєві відбулось засідання «круглого столу» » на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Миколаївській області».

В засіданні взяли участь представники державних та не державних установ Республіки Молдова, керівники та спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, головного територіального управління юстиції в Миколаївській області, правоохоронці та представники громадських організацій.

Учасниками заходу розглянуто питання: міждержавна взаємодія органів міграційної служби, юстиції та консульських закладів щодо надання правової допомоги в оформленні (відновленні) документів при документуванні осіб без громадянства, при встановленні належності до громадянства, легалізації документів; здійснення соціальної роботи центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо протидії торгівлі людьми та соціальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми; функціонування системи безоплатної правової допомоги.

Особливу увагу приділено стратегії взаємодії національної системи перенаправлення України та Молдови та позитивному досвіду та виявленню складнощів в ідентифікації, а також наданні допомоги в реінтеграції осіб, постраждалих від торгівлі людьми, дітей без супроводу, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб без громадянства.

Проблема торгівлі людьми визнана в Україні надзвичайно актуальною, про що свідчить існування нормативно-правової бази, спрямованої на протидію цьому злочину, та активність державних, неурядових та міжнародних організацій впродовж останніх років.

У Миколаївській області 37 громадянам присвоєно статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, згідно з минулорічними статистичними даними на території України встановлено такий статус 585 особам.

Протягом 2018 року 14 особам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них 7 - жінок та 7 – чоловіків; 7- сексуальна експлуатація і 7 – трудова. Всі постраждалі є громадянами України.

Тому важливо, щоб злагоджено та цілеспрямовано працювали як державні, так і громадські організації та попередження, переслідування злочинців та підтримку осіб, постраждалих від торгівлі людьми, як в Україні, так і зокрема, в Миколаївській області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости