Общество | Николаев, 27 Июля, 2023

У Миколаєві до 1 вересня мають відкрити від 10 до 13 шкіл з облаштованими укриттями

Свежие новости: У Миколаєві до 1 вересня мають відкрити від 10 до 13 шкіл з облаштованими укриттями

Начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко заявила, що 1 вересня 2023 року в Миколаєві за парти зможуть повернутися учні 10-13 шкіл, в яких міська влада облаштує захисні укриття у підвальних приміщеннях.

Про це вона заявила під час засідання бюджетної комісії.

По її словах, у місті існує 68 шкіл, які через повномасштабну війну перейшли на дистанційний формат роботи. Що стосується облаштування укриттів, то 17 закладів взагалі не мають підвалів, у 13 закладах є лише один вихід, тому облаштувати укриття можливо у 38 школах. Наразі в одній школ ремонт повністю завершено, ще у 20 закладах ремонтні роботи тривають.

— Один заклад вже повністю готовий, у 20 - здійснюються ремонтні роботи. Управління освіти проводить ремонти в 10 школах, УКБ у трьох закладах, ЮНІСЕФ – 3 заклади, громадська організація PEN International – 2 заклади, нардеп Гайду – 2 заклади. Управління освіти планує дооголосити тендери ще на два заклади, зараз ведуться перемовини з організацією Save the children, щоб вони у шести закладах зробили ремонт, PEN International розглядає ще один заклад, щоб провести там ремонт. У нас є ще субвенція з держбюджету. За результатами внесених змін до постанови КМУ щодо використання цієї субвенції, шляхом співфінансування з міського бюджету планується відремонтувати ще 6 приміщень. На 1 вересня, те що видно зараз, ми зможемо запустити від 10 до 13 шкіл в офлайні, решта будуть запущені по закінченню ремонтних робіт. До кінця року, якщо виконаються всі ремонтні роботи, то буде 28 шкіл, - розповіла начальниця управління.

На уточнюючий варіант, чи буде у батьків та дітей вибір формату навчання, Ганна Личко відповіла ствердно, але зазначила, що будуть впроваджені певні зміни.

— Вибір є завжди і батьки зможуть їм скористатися. Наприклад, буде такий варіант, що школа з захисним укриттям виходить на офлайн навчання, але ця школа сама по собі по кількості учнів не велика, в неї є укриття, але деякі діти не захочуть навчатися офлайн, то ця школа буде набирати до себе інших дітей, які хочуть навчатися офлайн. Якщо ж буде ситуація, що в школі буде дуже велика кількість дітей, і хтось захоче онлайн-навчання, то можливо їм буде запропоновано перевестись на навчання до іншого закладу освіти, тому що педагогічні колективи сформовані, в них є своя певна мережа і повинно бути певне своє навантаження, - зазначила вона.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты