Криминал | Николаев, 30 Ноября, 2023

У Миколаєві Брат із сестрою привласнили мільйон, переданий на відновлення Миколаєва

Свежие новости: У Миколаєві Брат із сестрою привласнили мільйон, переданий на відновлення Миколаєва

У Миколаєві брат із сестрою, здійснивши низку махінацій з електронними документами, привласнили собі мільйон гривень, переданий як внесок від румунського благодійного фонду.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, слідство встановило, що 47-річний мешканець обласного центру разом зі своєю 37-річною сестрою, яка є приватним підприємцем, у 2022 році, здійснивши незаконну фінансову операцію, отримали благодійну допомогу для ліквідації наслідків обстрілів у Миколаєві та області.

Отримані кошти фігуранти мали передати місцевим волонтерським організаціям, але натомість гроші легалізували та використали на власний розсуд.

У серпні поточного року обом зловмисникам слідчі повідомили про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 201-2 КК України «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, здійснене організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного чи воєнного стану», ч. 2 ст. 200 КК України «Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення» та ч. 2 ст. 209 КК України «Легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб або у великому розмірі».

Досудове розслідування слідчі завершили та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

За вчинене фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты