Общество | Первомайск, 7 Апреля, 2017

У м.Вознесенськ розпочалась акція «Миколаївщина професійна»

Свежие новости: У м.Вознесенськ розпочалась акція «Миколаївщина професійна»

Одним із доленосних етапів у житті кожної людині, його професійній кар’єрі є питання пошуку та вибору професії. Сьогоднішній ринок праці гостро потребує мобільних працівників, готових оперативно приймати самостійні професійні рішення, відповідати за їх втілення, успішно і ефективно знаходити і реалізовувати себе в часто несприятливих соціально-економічних умовах, які, до того ж, постійно змінюються. Виховання свідомого ставлення до вибору професії починається ще з малечку: з малюнків та дитячих книжок, історій та фантазій про те, ким ти хочеш бути, екскурсій на різні підприємства і т.д. Та саме у старшому шкільному віці приходить час приймати перші важливі рішення, обирати професійну стежину.

Вознесенський міськрайонний центр зайнятості розпочав весняну профорієнтаційну акцію «Миколаївщина професійна» з тематичної дискусії «Моя професія – моє майбутнє» з учнями 9-А класу ЗОШ №4. Співробітник центру зайнятості Чорна Ірина розпочала зустріч з визначення того, що таке є професія взагалі, та наскільки важливим є для себе особисто та для суспільства правильний її вибір. Великим здивуванням було те, що майже з 30 учнів тільки троє визначились, яка справа їм до душі. Тож діти охоче вступали у дискусію та обговорювали особливості вибору професії, а саме: на що спиратись та зважати, приймаючи рішення; якою є ідеальна формула вибору професії; які професії користуються попитом на місцевому ринку праці. Ірина Олегівна підкреслила, що особливо важливою є зараз якість знань та професійних компетенцій та презентувала молоді оновлений довідник навчальних закладів Миколаївщини.

Свідоме ставлення до вибору професії – це, в першу чергу, наявність необхідних знань. До таких слід віднести системні та ґрунтовні знання про різні сфери людської діяльності, види і типи професій, їх зміст, вимоги до працівника, протипоказання за станом здоров’я і ще багато чого. З цією інформацією молодь може ознайомитись у Вознесенському МРЦЗ, скориставшись інформацією з описами професій. Обговорення різнопланових ситуацій професійного вибору засвідчило, що важливим є Моя професія – моє майбутнє також уникати типових помилок, відстоювати власну думку, орієнтуватись на особисті професійні схильності та вподобання.

Отримавши певний багаж знань, сподіваємось, юнаки та дівчата вдало оберуть справу життя, реалізують власний творчий та трудовий потенціал, будуть розвивати та привносити щось нове та корисне в економіку нашого регіону та країни. Присутні подякували за зустріч фахівцю центру зайнятості, а натомість отримали запрошення на профдіагностичне тестування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты