Происшествия | 16 Сентября, 2022

У лісі Ізюма виявили масове поховання із понад 400 могил

Свежие новости: У лісі Ізюма виявили масове поховання із понад 400 могил

У лісосмузі звільненого Ізюму Харківської області виявили масове поховання.

Про це розповів уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти, Олег Котенко.

Деякі поховання з хрестами, на них – написи, де-не-де є вінки.

«Коли були обстріли, коли вони [російські війська] захоплювали Ізюм, вони дуже обстрілювали місто, і люди помирали прямо на вулицях. Ритуальні служби не знали, що це за люди, але вони їх брали та ховали на цьому цвинтарі», - розповів він.

За датами, написаними на хрестах, можна припустити, що люди загинули, коли окупанти били з артилерії містом.

На інформацію про виявлене поховання відреагував президент Володимир Зеленський.

"В Ізюмі на Харківщині знайдено масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної – має бути завтра.

Завтра в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюме... Росія всюди залишає по собі смерть. І мусить за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього.

Вічна пам'ять усім, чиє життя забрали окупанті! Вічна слава кожному, хто воює за Україну!", - сказав він у своєму відеозверненні 15 вересня.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости