Криминал | 13 Июня, 2023

У Кропивницькому ДБР затримало посадовицю податкової, яка сховала хабар у дитячу коляску

Свежие новости: У Кропивницькому ДБР затримало посадовицю податкової, яка сховала хабар у дитячу коляску

Співробітники ДБР викрили двох керівниць відділів податкової служби в Кіровоградській області на вимаганні хабарів з підприємців за не перешкоджання бізнесу. Гроші вони отримували за «ручне» розблокування податкових накладних.

Про це повідомили в ДБР.

Підозрювані – начальниця відділу контролю за відшкодуванням ПДВ та начальниця відділу роботи із ризиками податкової служби. Податківиці скористались негативною тенденцією масового блокування податкових накладних та віднесення їх до критеріїв ризиковості платника податку. Вони змушували керівників підприємств «купувати» послуги «ручного режиму» реєстрації податкових накладних. «Такса» складала 1% від загальної суми.

 

Одну з фігуранток затримали “на гарячому” під час отримання обумовленої суми, їй повідомили про підозру. Наразі вирішується питання щодо повідомлення іншій податківиці про підозру. Співробітники ДБР провели обшуки за місцем проживання та роботи фігуранток. Під час слідчих дій знайдено у різних валютах мільйони гривень.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости