Криминал | 10 Ноября, 2023

У Києві шахраї збирали гроші на лікування військових та дітей

Свежие новости: У Києві шахраї збирали гроші на лікування військових та дітей

У Солом'янському районі Києва викрили шахраїв, які організували збір на лікування поранених військовослужбовців та тяжкохворих дітей.

Про це повідомляє поліція Києва.

Зазначається, що учасники схеми розміщували в соціальній мережі Facebook фейкові публікації з прикріпленням відповідних фото про нібито терміновий збір коштів на лікування. Зокрема, вони публікували історії про те, що необхідно рятувати життя дітям, які отримали серйозні опіки.

Більшість використаної інформації про дітей та їхні хвороби були реальними: шахраї моніторили соцмережі та підшукували публікації, де батьки просять допомоги на лікування. Після цього вони дублювали інформацію на свою сторінку, а для перерахування коштів надавали власні реквізити.

Крім того, фігуранти відкрили збір на лікування поранених бійців ЗСУ.

Зловмисникам оголошено про підозру. Найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи. Шахраям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости