Политика | 9 Августа, 2023

У Єревані вимагають розблокувати Лачинський коридор

Свежие новости: У Єревані вимагають розблокувати Лачинський коридор

У столиці Вірменії Єревані під час акції біля уряду поліція затримала 14 людей. Її учасники вимагали розблокування Лачинського коридору – єдиної дороги, що сполучає підконтрольну етнічним вірменам територію Нагірного Карабаху з Вірменією. 

Затримання відбулися після того, як протестувальники почали перекривати вулиці поряд із будинком уряду.

Вірменська сторона стверджує, що Лачинський коридор заблокований азербайджанськими військовими, які перешкоджають постачанню гуманітарної допомоги мешканцям Карабаху.

За словами організатора акції Саркіса Погосяна, якщо влада відмовиться від розблокування Лачинського коридору, то учасники акції попросять видати їм зброю, щоб самостійно зняти блокаду.

7 серпня із закликом до Баку про зняття блокади Лачинського коридору звернулася ООН. У зверненні йшлося про нестачу продовольства та інших товарів першої необхідності у Карабаху.

Азербайджан назвав заяву ООН упередженням, а МЗС країни у своїй заяві зазначив, що Вірменія через Лачинський коридор постачала до регіону зброю та боєприпаси. Крім того, Баку зазначає, що азербайджанська сторона створила всі умови для проходу через контрольно-пропускний пункт місцевих жителів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты