Криминал | 12 Января, 2024

У Дніпрі затримали банду, яка тримала в рабстві 50 людей

Свежие новости: У Дніпрі затримали банду, яка тримала в рабстві 50 людей

Правоохоронці у Дніпрі затримали чотирьох зловмисників, які тримали у трудовому рабстві п'ятдесят осіб.

Про це  повідомила  прес-служба Офісу генерального прокурора у четвер, 11 січня.

Зазначається, що чотири мешканці Дніпра організували протиправну схему вербування громадян для утримання їх у трудовому рабстві. Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання.

Шляхом обману запрошували їх до так званого "реабілітаційного центру", який функціонував під прикриттям громадської організації. Обіцяли безкоштовне житло, харчування та працевлаштування. 

Потім людей заселяли до будинку з неналежними умовами. Вимушували їх безоплатно працювати на важких сільськогосподарських та будівельних роботах.

 

Підозрювані відбирали у громадян документи та засоби зв'язку. Якщо завербовані намагалися самостійно залишити місце утримання, учасники групи чинили на них психологічний тиск та погрожували застосувати чинність.

Під час обшуків на території будинку перебувало 50 осіб - їх було звільнено. Вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі.

Зловмисникам повідомили про підозру за фактом вербування та переміщення людей з метою трудової експлуатації. Чоловіків затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

У Дніпрі затримали банду, яка тримає в рабстві 50 людей

У Дніпрі затримали банду, яка тримає в рабстві 50 людей

У Дніпрі затримали банду, яка тримає в рабстві 50 людей

У Дніпрі затримали банду, яка тримає в рабстві 50 людей

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости