Политика | Николаев, 23 Февраля, 2018

У 2017 році Миколаївщина продемонструвала найбільше зростання обсягів експорту за останні п’ять років, - голова ОДА

Свежие новости: У 2017 році Миколаївщина продемонструвала найбільше зростання обсягів експорту за останні п’ять років, - голова ОДА

Миколаївська область входить в число регіонів з позитивним сальдо зовнішньої торгівлі і за цим показником займає четверте місце серед усіх регіонів країни. Обсяг експорту в 2017 році на Миколаївщині у 2,6 рази перевищив обсяги імпорту. Про це під час свого звіту за результатами роботи за 2017 рік повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

“Банкіри та інвестиційні фонди чітко розуміють, що таке позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. Бо коли вони розглядають інвестиційну привабливість регіону, вони враховують різні показники. Якщо регіон має збиткове сальдо, то це є показником критичності інвестування. В нас же - навпаки – цей показник є позитивним. Тому ми, маючи зворотній зв’язок від інвесторів, чуємо, що Миколаївщина є привабливою для інвестицій”, - заявив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

За офіційними даними, у звітному році обсяг експорту товарів і послуг склав 2,1 млрд дол США (у порівнянні з 2016 роком збільшився на 11,3%), що є найбільшим зростанням за останні 5 років. За обсягами експорту товарів Миколаївщина посідає 5 місце серед усіх регіонів України.

“Понад 500 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності з нашої області здійснюють торгівлю з партнерами майже 150 країн світу, що є прямим підтвердженням динамічного розвитку економіки регіону. В той же час, хотів би акцентувати увагу, що на зовнішні ринки зростають поставки товарів з високим та середнім ступенем обробки: олії, томатної пасти, молочної продукції, одягу, макаронних виробів та інше”, - підкреслив Олексій Савченко. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости