Политика | 29 Января, 2024

Троє американських військових вбито і 25 поранено в результаті атаки дрона

Свежие новости: Троє американських військових вбито і 25 поранено в результаті атаки дрона

Внаслідок удару безпілотника на території Йорданії, неподалік від кордону з Сирією, було вбито трьох військовослужбовців США, а ще 25 отримали поранення.

Президенту США доповіли про атаку та загибель американських військовослужбовців у неділю вранці. Байдена проінформували, що напад здійснили озброєні групи, яких підтримує Іран.

"Хоча ми поки що збираємо всі факти про цей напад, нам відомо, що його здійснили радикальні озброєні групи, які діють у Сирії та Іраку, які спираються на підтримку Ірану", - сказав Байден.

Президент пообіцяв "притягнути до відповідальності" тих, хто причетний до загибелі американських військовослужбовців. Він також висловив співчуття родичам та близьким загиблих американських військових.

Це перший випадок загибелі військових США у регіоні з 7 жовтня, коли угруповання ХАМАС напало на Ізраїль. З того часу американські бази на Близькому Сході неодноразово зазнавали атак, проте армія США не повідомляла про жертви серед своїх військовослужбовців.

Імена загиблих та поранених американських військових поки що не оприлюднені. Наразі про те, що сталося, інформують членів їхніх сімей.

У Йорданії розміщено кілька американських військових баз. Нині там перебувають близько 3 тисяч військовослужбовців США.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты