Криминал | Еланец, 9 Декабря, 2019

Тракторист на господарстві депутата Єланецької райради злив дизельне пальне — йому дали іспитовий термін

Свежие новости: Тракторист на господарстві депутата Єланецької райради злив дизельне пальне — йому дали іспитовий термін Тракторист на господарстві депутата Єланецької райради злив дизельне пальне — йому дали іспитовий термін

Уродженець Малодворянки, який працював трактористом на ФГ «Вікторія-2007», вчинив крадіжку на своєму робочому місці. Він двічі зливав дизельне пальне. За це йому призначили покарання з іспитовим терміном 1 рік. Про це йдеться у вироку Єланецького райсуду.

Нагадаємо, що керівником ФГ «Вікторія-2007» є депутат Єланецької райради Микола Істраті.

Як зазначається, 13 вересня тракторист за допомогою гумового шлангу злив 20 літрів дизельного пального ФГ «Вікторія -2007» з трактора, на якому працював. Для цього він заздалегідь підготував каністру. Після цього він по дорозі до Братолюбівки сховав її на узбіччі та потім забрав пальне додому. Матеріальні збитки оцінили у 490 грн.

Крім того, 14 вересня вдень, перебуваючи біля Єланця, чоловік знов злив 20 літрів дизельного пального. Його він хотів використати для обробітку власної земельної ділянки.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна, та ч. 2 ст. 185 КК України, як крадіжка, вчинена повторно.

20 листопада між представником потерпілого Миколою Істраті та обвинуваченим було укладено угоду про примирення. Вони дійшли згоди щодо всіх істотних для даних кримінальних проваджень обставин та правової кваліфікації дій тракториста за ч.1 ст.185, ч.2 ст.185 КК України. Чоловік під час досудового розслідування повністю визнав себе винним у вчиненні даних злочинів.

Сторони угоди домовились щодо призначення чоловіку покарання за ч. 1 ст. 185 КК України у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за ч. 2 ст. 185 КК України у вигляді 1 року позбавлення волі. Оскільки, відповідно до закону, більш суворе покарання поглинає менш суворе, узгоджено остаточно призначити покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, із іспитовим строком один рік.

Тракторист зазначив, що збитки він відшкодував, визнав себе винним та розкаявся.

Суд затвердив угоду про примирення. Його звільнили від покарання з випробуванням — з іспитовим строком 1 рік. Чоловік має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти туди про зміну місця проживання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

 

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости