Общество | Южноукраинск, 5 Июля, 2017

ТЕМА АЭС ПРОТИВ ГОРОДА ИМЕЕТ СВОЕ ПРОДОЛЖЕНИЕ

Свежие новости: ТЕМА АЭС ПРОТИВ ГОРОДА ИМЕЕТ СВОЕ ПРОДОЛЖЕНИЕ

От атаки на коммунальное ТВКХ, АЭС перешла на фактический шантаж депутатов.

Спортивным языком, это удар ниже пояса.

Но ответ города был мгновенным – КП ТВКХ вышел из профсоюза АЭС, и сразу же вступил в им родственный областной ЖКХ.

И поделом, уничтожать коллектив без весомых на то оснований, да еще когда он фактически твой – это конечно что то. Но они на АЭС такие, большие, что им правила этики и морали. Они ни к чему.

Более того, коллектив ТВКХ единогласно проголосовал и за позицию – стоять против АЭС до конца.

Как-то мне все это напоминает игру в шарик и два стаканчика. Как не угадывай где он – шарик, не угадаешь. Секрет игры такой – шарик прирученный, а тут похоже не получится, думаю зря игру затеяли. В подтверждение предлагаю ответ должностных лиц города угрозе АЭС сменить власть в Южноукраинске.

Депутат Южноукраинского

горсовета Эрик Григорян

На біле – чорне, на чорне біле, це принцип людей не порядних, якщо не гірше, але це прийшло і в наше місто!

Понад 10 років ростуть борги КП ТВКГ, причин декілька:

- Браки проектів і їх виконання ще

при будівництві мереж, ТРП та КНС.

- Безгосподарність в попередні роки.

- Не справедливий тариф для ТВКГ.

- Бажання олігархів зайти в цю сферу

власним інтересом та багато іншого.

І ось, коли бюджет міста, вперше за десятиліття, вже вклав в ТВКГ 17 млн.. гривні і продовжує фінансувати модернізацію цього підприємства аби тарифи не зростали суттєво, АЕС пішла в атаку.

Арешти розрахункового рахунку ТВКГ від АЕС отримали форму банкрутства. Це означає, що до Закону арештоване все. КП ТВКГ 4 місяці через суди намагався отримати дозвіл на виплату заробітної плати зі свого рахунку, АЕС це не дозволяла і протидіяла в судовому порядку через подання апеляцій. Хоча зарплата при любому банкрутстві, це норма Конституції. Та атомна відверто не дозволяла її виплачувати.

Це дикість, це несусвітнє нахабство і безмірне зухвальство, нема слів.

І ось, коли колектив дезінформації АЕС почав давати супротив в публічній сфері, АЕС офіційно і теж публічно за блокування заробітної плати колективу ТВКГ почала звинувачувати виконком міської ради, який ні процедурно, ніяк до цього не має відношення.

Але і цього мало, тепер з’являється Звернення від колективу АЕС до депутатів міської ради – «заплатіть за все, бо буде недовіра всім депутатам і від АЕС будуть добиватись нових виборів». Доречи, це дуже схоже на заклик до повалення влади в місті, а це вже тема для розгляду порушення Закону. А ще, ці депутати і міський голова вже застали великий борг ТВКГ і почали діяти. І до Уряду звертались і до Президента України їздили і реально знайшли протидію боргу. Та схоже що саме це і лякає ініціаторів банкрутства, бо їх мета – відібрати ТВКГ!

По суті, це не АЕС запропонувала Мирову угоду, це ТВКГ запропонував вже в який раз вийти на укладання «Мирової угоди», міська рада їх підтримала і запропонувала «Енергоатому готовий проект рішення, який розглядається в постійних депутатських комісіях після його місячного оприлюднення. То хоча б на календар дивились ініціатори з АЕС щодо їх запізнілих пропозицій та ще з погрозами.

Їх кінцева мета проста, розсварити депутатів, спочатку змінити секретаря ради і заступників міського голови. Бо на це простіше підібрати голоси, а потім міський голова або сам піде, або йому нові посадовці остаточно не дадуть працювати. І дорога до кишенькової влади міста відкрита.

Єдине запитання. А для АЕС навіщо це треба?, що вони загубили чи забули в самоврядуванні міста?

А передісторія наступна. Після пікетів ТВКГ 30.06.17р. в Києві сполошився НАЕК «Енергоатом» та АЕС і почалось.

Спочатку директор АЕС у себе 03.07.17р. збирає депутатів міської ради, їх прийшло аж семеро з 34-ох.

Потім у виконком теж 03.07.17. приїздять представники «Енергоатому» аби сказати, що ТВКГ саме винувато, що йому все арештували.

Та надалі вони згоджуються розглянути «Мирову угоду», як вихід перш за все для самої Компанії, яка і не володіє всіма особливостями боргів.

На всі ці дії, на своїх зборах колектив ТВКГ вийшов з профспілки АЕС, бо як вона мала моральне право свій профспілковий колектив так не по-людськи ставити на коліна. Більше того, ТВКГ увійшов в іншу, обласну профспілку ЖКГ, їм дуже близьку і одноголосно проголосував протидіяти замахам на його знищення та підтримав дії міської влади в їх підтримку.

Шановні Южноукраїнці! Боротьба за комунальний захист міста вийшла на політичне коло. Аби у територіальної громади міста відібрати йому належну власність вони підуть на все, і депутати можуть не встояти. Аби декого з них переманити в хід піде все, а воно у них є. Ближчий час все і покаже. Тушки були і будуть скрізь, це міра моралі і шило в Южноукраїнському «мішку» втаїти не вдасться. А колектив ТВКГ продовжить свою боротьбу за себе, за місто, за людську гідність.

Директор КП ТВКГ В.Д. Потюк

Головний юрист ТВКГ Ю.І. Борець

ГО «Рух за гідність» В.М. Протас

Юрист виконкому С.О. Миськів

Заступник міського голови М.В. Бацман

Заступник міського голови О.М. Кольчак

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости